Vil du være en Online Haj: www.onlinehaj.dk

[Tip 5 af 5] Læg brikkerne i puslespillet – planlæg

Del med dit netværkShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Du får her et lyn-crash-kursus i, hvilke 5 trin, du altid skal igennem, når du skal have din planlægning til at køre som smurt. Det første tip finder du her, det andet tip finder du her, det tredje finder du her og det fjerde her.  De 5 trin er uddrag af mit kursus, Hold fokus og få overblik, som du kan stikke af med til røverpris indtil 18. december.

planlæg

Planlæg dig ud af rodet i puslespillet

Det trin du mangler, for at du har det helt store overblik, er at du skal i gang med at få puslespillet til gå op.

Vi har indsamlet information, vi har vendt og drejet det hele, vi har pillet alle delene fra hinanden, og vi har prøvet at lægge brikkerne i den rigtige rækkefølge.

Nu er det på tide at lave en rigtig plan.

Det vil sige tidsplan, og det jeg kalder en proces plan, som handler om, hvordan du dag til dag planlægger, hvad der skal laves.

Det sjove er, at rigtig mange af de mennesker, jeg har hjulpet gennem tiden, har startet med det her trin 5.

Det er nemlig så fristende at få lavet en tidsplan i en fart.

Planlæg nu bare og kom videre med selve opgaven.

Men hvis du har fulgt serien fra 1. trin, så har du nok fanget, at hvis du springer de første trin over, så mangler du simpelthen de rigtige informationer, for at komme godt i gang med dine projekter.

Jeg kan fortælle dig, at mange forfattere af større projektleder-værker vurderer, at helt fra 25-40% af projektets samlede tid skal gå med planlægning.

Det trin, de fleste springer over, er trin 3 – debriefen.

Det virker lidt som et kedeligt tidsspilde, men jeg kan bare sige, at det er en fejl at springe over, hvor gærdet er lavest.

Jeg har da selv forsøgt mig.

Dengang jeg arbejdede på bureau, skulle jeg lave en opgave for en kunde. Jeg kendte kunden godt, og vi blev mundtligt enige om, at den lille hurtige annonce, kunne vi hurtigt få lavet.

Og hvad skete der?

Annoncen blev ændret et hav af gange, den var rodet og usammenhængende, og vi havde ikke en klar plan over, hvad vi ville med den.

Den lille hurtige annonce endte med at blive dyr og små-dårlig.

Og hvordan afgør du, om dit arbejde er en succes, hvis du ikke fra starten har gjort helt klart, hvad det er, du vil opnå?

Udover penge-aspektet i det, så er det allermest al spildtiden i projekter, som jeg ærgrer mig over, når forarbejdet ikke er gjort godt nok.

Det er der, vi spilder vores dyrebare tid i stedet for at holde fokus på det, der skal gøres.

Og det er det, der stresser og får os til at føle, at vi aldrig når alt det, vi har sat os for.

Du kan sætte dig ud over problemet med at mangle overblik lige her og nu.

http://projektledelsen.dk/fokusDer er kun få dage til at mit gode tilbud udløber på e-kurset Hold fokus og få overblik i 5 enkle trin.

Du får i e-kurset en grundig gennemgang af de 5 trin, og du får selvfølgelig skabeloner til både tidsplanen (nu opdateret for 2016) og den procesplan, jeg nævner ovenfor.

Desuden har jeg som bonus inkluderet et tema fra min medlemsklub Bliv en Online Haj, der hedder 4 uger med fokus. Temaet giver dig her og nu fokus på en let og konkret måde, og det virker!

Skal du have fokus i 2016?

Så benyt dig af, at e-kurset er sat ned lige nu – men kun indtil den 18/12 kl 24.

 

Del med dit netværkShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone