Vil du være en Online Haj: www.onlinehaj.dk

Har du for travlt til at netværke?

Del med dit netværkShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Gæsteindlæg om at netværke!

  Jeg har lokket Lars Skjoldby fra Professionel Networker  til at skrive et gæsteindlæg om, hvordan man nogle gange kan føle, at man har for travlt til at dyrke sit netværk:

Vi har alle udsving i arbejdsmængden. I nogle perioder er der bare mere at lave end i andre perioder. Men spørgsmålet er, om du har for travlt med at have travlt.

Inviterer jeg dig til et netværk, mens du har travlt, er sandsynligheden for, du melder fra relativ stor. Og det er også ok – for nu. Du skal være klar til at netværke. At gøre det halvt kan være mere skadeligt end gavnligt.

Men prøv at se lidt frem i tiden. Hvad sker der i din virksomhed efter den travle periode? Er ordrebogen tom? Har du råd til det?

Hvis ikke, så er du nødt til at lægge en plan for at få nye kunder, og du er nødt til at bruge noget af din tid i de travle perioder, til skaffe kunder til den tid der kommer efter.

Netværk er en langsigtet marketing strategi. Du sår frø nu og høster ikke (nødvendigvis) i morgen, men måske om 3, 6 eller 12 måneder. Sørger du for at pleje dit netværk, også i travle perioder, er du ikke så sårbar overfor disse udsving, og så er netværket der for dig den dag, du har brug for det. Forsømmer du dit netværk, er der lang vej den dag, du har brug for det.

Når der er travlt, åbner der sig faktisk nogle super gode muligheder for at pleje dit netværk. Du taler sikkert mere med kunder og leverandører i disse perioder. Brug et par minutter ekstra på hver samtale til at høre, om der er noget, du kan hjælpe dem med. På den måde kan du bringe dit netværk i spil overfor dine kunder og leverandører, uden at bruge særligt meget mere tid.

Få også afsat tid i kalenderen til mødes med dit netværk. Det kan være i et forretningsnetværk, i den lokale erhvervsforening, i Rotary eller lignende. Det kan også være strategiske samarbejdspartnere, som du mødes med på tomandshånd.  Hold fokus på målet og snak om, hvilken business du leder efter om 3-6-12 måneder.

Gør du disse ting, så er dit netværk klar til at hjælpe dig den dag, du ikke har travlt længere.

Del med dit netværkShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Kommentarer

 1. Fint indlæg. Jeg er helt enig i at det er langsigtet – men vigtigt.

  Så sent som i går henviste jeg nogle venner til et par tidligere netværkskolleger, som jeg ikke havde set i 2 år.

  /Cammilla

  • Hej Cammilla
   Man kan måske opfatte din oplevelse som en modsigelse til hvad jeg skriver i indlægget. Du laver jo en forbindelse til nogen du ikke har holdt kontakten ved lige med. Og jeg siger du altid skal vedligeholde dit netværk. 🙂

   Men pointen er selvfølgelig at man sår frø nu, som man høster senere. Hvor lang tid der går er ikke helt i ens egne hænder, men lige som når man gøder jorden for at få frøet til at vokse hurtigere, kan du også gøde dit netværk, så arbejdet bære hurtigere frugt. Det kommer der meget mere om på http://professionelnetworker.dk/.

   Dine tidligere netværkskolleger kan jo stille sig spørgsmålet, om du ville have henvist flere i løbet af de 2 år, hvis nu de havde vedligeholdt kontakten til dig (og omvendt).
   Det er ikke nødvendigvis sikkert; det kan være du ikke er rendt ind i nogen som havde brug for dine netværkskollegaers kompetencer. Men du havde nok aldrig henvist nogen, hvis ikke du havde netværket med dem for 2 år siden.

 2. Hej Cammilla

  Ha, det er sjovt, for jeg har netop henvist en kollega, jeg havde for 6 år siden til et muligt job, så ja, det er bestemt en langsigtet “investering”. Det viser jo også, at man ikke skal dyrke netværk for at få noget ud af det her og nu – man skal give en masse, og så kommer der en masse tilbage igen på et tidspunkt.

  Mange hilsener Lise

  • Skønt Lise. Det er nemlig lige sagen. Og selv om vi jo ikke går rundt og holder regnskab med de gode ting vi har gjort for andre, så er det noget der varmer om hjertet, når der bliver tænkt på en. Det er det der skal motivere os til at netværke uden konstant at tænke “What´s in it for me”;)

Trackbacks

 1. www.anyhed.dk siger:

  Husker du at netværke når du har travlt?…

  I dette gæsteindlæg på Projektledelsen.dk skriver jeg om at du skal pleje dit netværk – også selvom du har travlt. Det handler om at bruge din tid på det rigtige og ikke bare have travlt med at have travlt….

 2. […] – Tagged med: Din Sunde SIde Jeg har netop skrevet et indlæg på en ret nye side, der hedder Din Sunde Side, og som er et initiativ fra AP Pension. Ideen er, at der på Facebooksiden er links og tips om alle […]

 3. […] nylig skrev jeg et gæsteindlæg på Lise Halskovs blog Projektledelsen om at have for travlt til at netværke. En opfølger på det indlæg kunne passende være nogle, små ting du kan gøre for dit netværk […]

 4. […] Disse metoder brugte jeg da jeg fik bragt et gæsteindlæg hos Lise Halskov fra Projektledelsen.dk. Hun hjælper alt for travle professionelle med at planlægge deres tid og projekter, så de får mere tid. Jeg greb temaet travlhed, og skrev en lille artikel om konsekvensen ved have for travlt til at netværke. […]