Vil du være en Online Haj: www.onlinehaj.dk

Når man både elsker og hader Post-It notes

Del med dit netværkShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Post-It notes - elsker og haderKan man skrive et helt blogindlæg om Post-It notes?

Ja, det kan man godt, for de små klistrede, ofte gule lapper, er i min projektlederverden helt fantastiske.

Men også det værste der findes…

Lad mig forklare.

Den gode måde at bruge post-it notes på

Når du virkelig skal have planlagt et projekt, så er Post-It notes virkelig anvendelige. Netop i kraft af, at du kan flytte rundt på dem i en uendelighed gør, at det er en smart måde at finde ud af den rigtige rækkefølge af de ting, du skal lave.

  • Du kan demonstrere logiske sekvenser
  • Du kan angive hvilke ting, der nødvendigvis må færdiggøres før andre kan starte
  • Du kan angive, hvem, er har ansvar for hvad i opgaven
  • Du kan lege med forskellige farver, så du får delt projektet op i ansvarsområder eller faser

Mulighederne er uendelige, så jeg har sjældent fat en kunde eller i en omgang undervisning uden at vi på et eller andet tidspunkt sidder med en stak Post-It notes i forskellige farver.

Men hvorfor hader jeg så Post-It notes?

Måske er hader også et stærkt ord, men de kan altså bruges ret forkert.

Lad mig høre om du kan genkende det her fra dit eget skrivebord:

Du kommer tilbage fra et møde og en kollega har været forbi for at tale med dig. Der hænger nu en Post-It note med udråbstegn på din computerskærm og “råber” til dig.

Du skal videre til et nyt møde, så du noterer lige et par vigtige ting ned du skal huske før du stopper dagens arbejde. De bliver også skrevet ned på et par Post-It notes og hænger nu nedenunder din kollegas.

Måske er du ekstra kreativ og skriver på flere farver, så du bedre kan lægge mærke til dem, for det er jo vigtigt, det der står på dem.

Du når ikke dagens opgaver, så næste morgen står dine Post-It notes stadig og “råber” til dig som det første, når du møder på arbejde.

I løbet af dagen kommer flere til, og dit skrivebord og din skærm begynder at ligne en farvelade med alle de Post-It notes, der sidder alle vegne.

Alle sammen haster. Alle sammen er lige vigtige. Alle sammen skal have din opmærksomhed NU!

Men hvad sker der, når alting haster lige meget?

Der sker ikke ret meget, for det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Alting kan ikke være lige vigtigt – det er nødvendigt at prioritere.

Det, der er sket her, er at de ret tilfældige Post-It notes pludselig har overtaget din planlægning af dine opgaver. Det er pludselig ikke dig der styrer slagets gang, men den mest højtråbende seddel, der får din opmærksomhed.

Surt, ikke?

Få styr på todo listen(5)Hvis du kan se dit egen skrivebord og arbejdsdag i min beskrivelse (og tro mig, jeg har selv været der; det er derfor jeg kan beskrive det så levende!), så skulle du tage og tilmelde dig mit næste webinar/hangout.

Det handler om, hvordan du får overblik over dine arbejdsopgaver og sikrer dig at du holder fokus på det, der er vigtigst for dig. Med andre ord, hvordan du tager kontrollen tilbage.

Der er to tider at vælge imellem, det er gratis og du kan tilmelde dig lige her.

Del med dit netværkShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone