Vil du være en Online Haj: www.onlinehaj.dk

3 myter om overblik der skader din virksomhed

Del med dit netværkShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

3 myter om overblik…og hvorfor myterne kan bringe din virksomhed og dig selv i fare

Jeg har arbejdet med projektledelse i mere end 20 år.

Jeg har hørt og set rigtig mange misforståelser omkring planlægning, projektledelse og især overblik, og der findes nogle myter, som kan være direkte skadelige for dig og din virksomhed.

Myter opstår typisk som en letkøbt forklaring på noget, men myter bliver også brugt til at bortforklare de virkelige problemer.

Lad mig illustrere min pointe ved at nævne de mest almindelige myter om overblik, som jeg hører aller oftest:

Myte nummer 1: Du kan da bare tage dig sammen

Har du hørt, eller endnu værre, tænkt den, hvis du har stået i en situation, hvor det hele sejler omkring dig? Rigtig mange af mine kunder har lige præcis denne her myte rungende inde i hovedet, når de kommer til mig.

Det kunne jo selvfølgelig også være fint, hvis det bare var det, det handlede om, men sådan hænger det ikke sammen.

Jeg har aldrig mødt nogen, der er vågnet op og har “taget sig sammen” og så har fået løst alle problemer med at føle sig overvældet af mængden af opgaver.

Skyldfølelsen alene kan være så lammende, at det rent faktisk ender med, at du slet ikke får forbedret din situation, så det er nok den af de 3 myter om overblik, der gør mest skade på dig personligt.

På en lidt mere munter note svarer det til noget, jeg selv har oplevet: Min mand har hængt en hylde op i vores køkken, og den hænger så højt oppe, at selv når jeg står på tæer på en stol, så kan jeg næsten ikke nå den. Da jeg beklagede mig til min mand kom de vise ord: Så må du bare tage dig sammen… Hmmm. Den har vi grinet meget af, for her er det jo tydeligt, hvor fjollet det er. Kan du se ligheden?

Myte nummer 2: Du skal bare arbejde nogle flere timer

Selvfølgelig kan det hjælpe i perioder at skrue lidt op for arbejdsmængden, men hvis du i forvejen arbejder en masse, og det gør de fleste selvstændige, så er denne her myte en af dem, der får selvstændige til at bukke under for presset.

Det svarer lidt til at tisse i bukserne for at holde varmen – det er ikke en ret god ide på den lange bane.

Og bare rolig, der er en bedre vej.

Myte nummer 3: Skynd dig nu at købe noget projektleder-software

Der findes masser af gode programmer, som du kan få stor fornøjelse af at arbejde med. Problemet er bare, at programmerne ikke er bedre, end det du propper ind i dem.

Det er lige nøjagtig derfor, at du ikke få en klar anbefaling fra min side om, hvilke programmer, der er de bedste, for det kommer helt an på, hvad du skal bruge dem til, hvordan du arbejder og hvem du skal bruge det sammen med.

Altså er vi tilbage til samme konklusion som til myte 1 og 2 – der skal noget andet til end “bare” at tage sig sammen.

Overblik er ikke noget, du får som en vitaminpille, du kan sluge eller som en quick-fix i form af et smart program.

Overblik kommer kun, hvis du ændrer på måden du arbejder på, måden du planlægger på og måden du anskuer nye opgaver på.

Når de brikker er på plads, så kan du begynde at overveje smart software og andre sager, men ikke før.

Og når overblikket er på plads, så kan du pludselig begynde at se en forbedring i din arbejdsglæde, en bedre indtjening på dine opgaver, gladere kunder og en helt igennem mere sund forretning.

Måske har du hørt om et kursus jeg har, hvor jeg lærer alle de metoder fra mig, som hjælper dig med at få overblik i din virksomhed.

Kurset er oprindeligt bygget op omkring et e-kursus kombineret med 2 live hangouts, men jeg er af flere blevet spurgt, om det ikke er muligt at få adgang uden at deltage live, da det kan være svært at få datoerne for live-hangouts’ene til at gå op.

Det har jeg lyttet til, så nu har du muligheden for at få adgang lige nu og her til kurset Forøg din indtjening og få gladere kunder som selvstudie.

I stedet for de to live hangouts, har du nu adgang til optagelsen af dem og til gengæld er prisen også lavere end det normale kursus.

For kun 1.200,- eks moms, får du adgang til et helt komplet e-kursus med alle de værktøjer og skabeloner, du skal bruge for at forøge din indtjening og skabe dig bedre overblik, og du får oven i det 2 timers optagelse af 2 hangouts, hvor jeg giver dig ekstra tips specielt beregnet på selvstændige og små virksomheder.

Jeg ved ærlig talt ikke, om jeg ændrer på prisen på et tidspunkt, men hvis du virkelig vil have lavet om på din måde at arbejde på, så synes jeg, at du skal slå til nu.

Klik her for at komme i gang med kurset med det samme

Forøg din indtjening

Del med dit netværkShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone